Nederlandse data omtrent Podcasts!

Data Podcast 2020

Nederlandse data omtrent Podcasts!

Het jaar 2020 gaat voor vele de boeken in als het jaar waarin Covid-19 roet in het eten gooide van de dagelijkse werkzaamheden, activiteiten met vrienden, uitjes met familie en de altijd gezellig kerstborrel. Het moest allemaal digitaal, online en iedereen raakte bekend met applicaties als Microsoft teams, Zoom, Google hangouts etc. etc. een hele waslijst. Voor de podcastmakers en luisteraars is het echter wel een beter jaar geworden, mensen praten meer over podcasts, schrijven vaker over de mogelijkheden van podcast en we zien dat bedrijven steeds meer gebruik maken van dit mooie kanaal.

Kijkende naar de groei zien we in data van 2020 dat er een degelijke groei in volume is omtrent Podcast in Nederland.

 

Volume podcast 2020

De groei van de populariteit omtrent Podcasts in Nederland is een feit, in een vorig blog schreven we al eens waar de groei vandaan komt, wie er het meest naar luisteren en hoe het komt dat de Podcasts in Nederland flink winst aan het boeken zijn omtrent populariteit. Als we verder de data induiken dan is het interessant te lezen dat de meningen over Podcast nogal eens kunnen verschillen. Uiteraard goed want hiermee kunnen we het gesprek aangaan en de discussie openen met elkaar.  Van de ruim 436.000 berichten welke gaan over Podcasts in de Nederlandse taal (Databron:OBI4wan) zien we een sentiment schommeling van een realistische en eerlijke verdeling. Plusminus 50/50 wat betekend dat er een goede en mooie discussies kunnen ontstaan n.a.v. jullie podcasts!

Sentiment podcast

Wat interessant is af te lezen zijn de combinaties van woorden van de schrijvers over podcasts. Hieruit kunnen we terughalen wat de meest besproken Podcasts in het jaar 2020 en welke # er het meest zijn besproken omtrent de Podcast. Indien je deze goed inzichtelijk kunt krijgen kun je hier je voordelen mee behalen omtrent het publiceren van jouw content. Ter illustratie zien we twee clouds. De eerst bevat de meest besproken worden omtrent de Podcasts en de tweede zijn de meest besproken hashtags omtrent de Podcasts. Indien je weet hoe er gesproken wordt in de online wereld over Podcasts is het dus interessant hierop te anticiperen om het gesprek aan te gaan, je content op het juiste moment te publiceren en ervoor te zorgen dat je altijd top of mind bent bij je potentiële luisteraars.

Kijkende naar deze data is het altijd feitelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je online top of mind zult blijven bij je luisteraars, je potentiële luisteraars maar ook dat je weet waar jouw concurrerende podcast over praat. Vanuit De Podcast Monitor kunnen we je helpen je eigen podcast inzichtelijk te maken middels speech to text analyses. We transcriberen jouw geluidsfragment geautomatiseerd middels onze applicatie en creëren inzichten over jouw podcast die je o.a. een betere SEO positie kunnen geven maar ook versnellen we jouw editing proces doordat de podcast volledig doorzoekbaar wordt gemaakt!

Wil je meer weten? We praten je graag eens bij de mogelijkheden. Kom hier met ons in contact en we spreken elkaar snel.